268 - Rivierenlaan 1942 - 1953
Ik woonde tussen 1942 en 1953 op de Rivierenlaan. Onderstaande foto is net na de bevrijding in mei 1945 gemaakt. Ik ben dat jongetje op de foto. Heel mager, en de "neuzen" van mijn schoenen waren afgesneden. (geen schoenen meer te koop)


De andere foto is op mijn school, de "St. Thomas van Aquino" in de IJselstraat (toen, want ik weet niet of die school nog bestaat). Al de lagere klassen verzameld, samen met de "broeders" op de "speelplaats", speciaal voor de "Bevrijding" ... Is die school ook verdwenen, samen met de gelijknamige kerk aan de Rijnstraat ?


De derde foto ben ik weer als "Verkenner" (1948) bij de "St. Tarcisius Groep" ... Wij hadden ons "lokaaltje" en weide, langs de Amstel, achter de "Kunstzijde fabriek" ongeveer waar nu de "Brug over de Amstel, op het einde van de Rijnstraat is.
Op de vierde foto ben ik te zien langs de Amstel, bij het "Park" met in de achtergrond de "veerpont" die ons over da Amstel bracht, ter hoogte van de voormalige "Gasfabriek" (1948)

   

17 april 2013 - Guy de Valk (Belgie)
e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   


You have no rights to post comments

Reacties  

 
# De pont en het MriandabadNico 21-12-2013 19:43
De foto met de veerpont is heel aardig. Het doet me weer herinneren dat we vaak naar het Miranda-bad gingen. We woonden in de Watergraafsmeer en namen dan het veer over de Ringvaart, waar daarna en tot voor kort het clublokaal van de Hell Angels was. We liepen door naar de pont op de foto maar dan aan de andere kant en gingen dan over de Amstel en liepen dan naar het Miranda bad. Zo vermeden we de grote omweg over de Berlage brug.
 
 
# RE: 268 - Rivierenlaan 1942 - 1953nico roosnek 24-07-2013 20:33
Ik woonde in de Wetbuurt. We gingen met het pontje aan de Weesperzij naar deze pont om in het Mirandabad te gaan zwemmen. Er was daar een meisjesbad afgescheiden van het bad waar zowel meisjes als jongens mochten zwemmen.
Preutsheid ten top.
 
 
# rivierenlaankees smit 19-07-2013 21:16
Ik zoek iets omtrent de wandelweg en kom uw bericht tegen
met leuke herkenbare foto's Ik ben iets jonger maar ben ook op de thomas school geweest in de Ijselstr. Men heeft er woningen in gebouwd. De pont was bijzonder mijn opa woonde aan de overkant van de Amstel met zijn bouwbedrijf. Zodoende maakte wij vaak gebruik van de pont
Zelf woonden wij op de hoek van de vechtstraat en de rivierenlaan. groetend.
 
 
# RE: rivierenlaanGuy de Valk 08-05-2014 14:28
In welk jaar ben U naar de Thomasschool geweest ? ... Heeft U nog Broeder Honestus en Broeder Theowald gekend ? ... Ik had ook een vriendje die in de Vechtstraat woonde en die ook naar de Thomasschool ging: Zijn naam is Erwin Horwitz
 
 
# revierenlaan 268Arie Notmeijer 18-05-2013 17:20
met die pont heb ik veel overgestoken,na ar de gas fabriek om een mud kolen te halen. Je kijkt links tegen een villa aan, weet je nog wel dat daar een poeltje was, ik in visten daar wel eens in net als in de sloot achter de trieke fabriek, dan moest je eerst door het moeras gedeelte heen en dat stonk als ik weet niet wat, maar daar kon je mooie voorntjes vangen. ach ja het zijn herinneringen uit die tijd,