MEDIA: Garage Sieberg, een sieraad voor het Scheldeplein
Tegenwoordig is er in het perceel een bowlingcentrum, een Albert Heijn supermarkt en een bank gevestigd. We hebben het over Scheldeplein nummer 3. Oorspronkelijk had een gebouw een andere functie en werd het bij de opening in 1931 in de pers omschreven als, het glazen paleis van de fa. Sieberg. Een garagebedrijf met de allermodernste snufjes . . . In de oorlogsperiode was het gebouw bezet door de wehrmacht. Later werd het gebouw bekend als de Scheldegarage. Het gebouw is een ontwerp van architect N.Ch. Dekker.
Saillant detail:
Vader (H.M. Wiersema) van auteur (J.Wiersema) werkte, als 20-jarige, in deze periode bij Sieberg. Hij hield zich voornamelijk bezig met de stallingservice die Sieberg bood. Welgestelden met een auto lieten deze namelijk niet onbeheerd op straat staan.
In april 1932 brak een algehele staking uit onder het automobielpersoneel omdat hun salarissen met 10% gekort zouden worden. In het sociaal democratisch weekblad De Tribune van 11 mei 1932 stond hierover een artikel. In dit artikel staat Wiersma (Wiersema) wonend bij zijn moeder en stiefvader Mathieu op de Noorder Amstellaan met name genoemd als "maffer". Hij deed kennelijk niet mee aan deze staking. Alle stakers werden overigens ontslagen.
Bron: Historische kranten online