Joods Amsterdam . . . .
<< terug

WEBSITE JOODS AMSTERDAM
Jos Wiersema - 201210

Graag nodigen we u uit om eens een kijkje te nemen op de website van het project "Joods Amsterdam" van Rob Snijders.

In het voorjaar van 2007 organiseerde zijn basisschool een 3 weken durend project rond cultureel erfgoed.
Leerkracht Rob ging de Joodse aspecten van de buurt rond de school uitwerken. Het doel daarbij was de kinderen in contact te brengen met de geschiedenis van de buurt en de Joodse sporen en cultuur.
De buurt rond het Frederiksplein, waar de school staat, wordt niet gezien als een Joodse buurt. Tijdens het onderzoek en de contacten die daaruit voortvloeiden bleek echter dat er veel sporen zijn. De informatie was waardevol en het zou een gemiste kans zijn om deze informatie alleen voor dit project te gebruiken. Aan het eind van het project ontstond daarom de wens om de website professioneler te maken.
Deze website, Joods Amsterdam, wordt steeds verder uitgebreid. Wekelijks komen er nieuwe verhalen bij over de cultuur en de geschiedenis van de Amsterdamse Joden..

Graag bevelen we bij u aan:

Sinds 2009 is er ook de website Joods Rotterdam