26 juni 1945 buurtfeest in de Maasstraat

Programma voor het buurtfeest in de Maasstraat e.o.
Jos Wiersema - 040810

"Programma voor het buurtfeest op 26 juni 1945, No. 1528" meldt deze eenvoudige folder die kort na de bevrijding in de Rivierenbuurt is verspreid. Nou ja, belangstellenden moesten er wel 25 cent voor betalen. De folder maakt deel uit van de collectie documenten die de stichting onlangs van de fam. Windt in ontvangst heeft mogen nemen. Naast enkele vaderlandse- en andere liederen vermeld de folder het uiteindelijke programma.

blz. 1

blz. 2

blz. 3

blz. 4

DRIEDAAGS FEEST IN AMSTERDAM

Deze feestelijkheden maakten deel uit van grootschalige herdenkingsfeesten die op 26, 27 en 28 juni 1945 in de gehele stad werden gehouden.

Voorblad van de feestgids uitgegeven door het Feest Comitee Amsterdam

EEN PARODIE OP DE FEESTELIJKHEDEN

Als minder serieus aan te merken is deze folder die kennelijk als parodie bedoeld is op de feestelijkheden van 26, 27 en 28 juni 1945

REACTIES:

J.H.Vermist - Buurtfeest in de Vechtstraat en omgeving op de Koninginnedag van 31 augustus  1945. Kitty Boermans loopt hier met het bord van Radio Oranje.

Foto uit het familiealbum van J.H.Vermist