Don Rosenbaum's "Rivierenbuurt" . . . .

Don Rosenbaum met RIVIERENBUURT

Een kleine 40 jaar heb ik in de Rivierenbuurt gewoond en zolang  ik mij kan herinneren heb ik dat altijd als iets bijzonders ervaren. Je voelde gewoon, hoewel je er nog niets over gelezen  of geleerd had, dat dit een heel speciale omgeving was om in op te groeien. Zo liep ik in de jaren ’50 altijd van de Lekstraat, waar wij woonden, via de Rooseveltlaan naar de 6de Montessorischool, genaamd ‘Anne Frankschool’ in de Niersstraat. Die mooie, toen nog heel stille laan stak ik altijd met gesloten ogen over en droomde dan half weg bij het ruisen van de hoge bomen aan weerszijden van de trottoirs, terwijl ik probeerde me het verleden van de buurt voor de geest te halen.

Dat wegdromen is nu, vele jaren later, in mijn liedjes weer teruggekomen en biedt mijzelf en hopelijk vele anderen die de buurt kennen of beter willen leren kennen, de mogelijkheid stil te staan bij die unieke bouwkunst, sfeer en geschiedenis die de buurt kenmerken. Hopelijk zullen de uitgebreide documentatie over de buurt, en sites zoals deze, er voor zorgen dat dat beeld ook in de toekomst behouden blijft en wereldwijd de aandacht van velen zal blijven trekken.

Don Rosenbaum - 27 maart 2011

website: Don Rosenbaum