Ingezonden bijdrage van Sonja Mouw

hoofdmenu

Pagina van Sonja Mouw

Sonja Mouw:
E-mail: s.mouw@planet.nl

" Mijn jeugd op de chuchillaan. Ik ben daar geboren in 1944, het was een hele moeilijke tijd. Mijn moeders familie is allemaal vergast.
Maar nu over mijn jeugd. Wij speelden altijd voor de deur, in het grasveld. En als je er was dan kwam de één na de ander naar buiten.
Verstoppetje spelen, diefie met verlos, knikkeren. Maar dat ging toen nog niet zo makkelijk met al die hobbels. Diabolo dat was ook een favoriet.
We hadden heel veel kinderen om mee buiten te spelen. Je hoefde niet bang te zijn voor de autos die waren er haast niet.

Ik zal iets leuks schrijven over het Mirandabad. Ik zat op de lagere school prof. Gunning school. En ieder jaar in april werd het Mirandabad geopend. Sonja stond 's-morgens om 7uur in de kou om mee te doen aan de opening.
Wij stonden allemaal aan de kant te blauw bekken tot wij er in mochten, en wie het eerst aan de overkant was had een prijs. Er was een touw gespannen met knijpers er aan met een briefje daar stond je prijs op. Dat was lachen, ik sprong altijd als laatste en riepen allemaal hup kikker hup kikker. Maar die kikker was altijd het laatste, dus nooit een prijs, maar ieder jaar stond ik er weer.
Ik zal dat mijn hele leven nooit vergeten, wat een lol wij hadden.
Achter bij ons op de Churchilll, aan had je een straatje dat noemde wij het boksehol straat, daar gingen wij met vriendjes en vriendinnetjes een beetje vrijen. Want niemand die je daar zag. En ik heb met mijn broer sigarretten peukjes gezocht, daar gingen wij stiekem roken. Ik was 10 jaar en mijn broer 11 jaar, als ik er nog aan terug denk schaam ik me nog steeds dood.
MIjn broer was 12 jaar  en hij had de auto van mijn vader gepikt, hij was maar even een straatje om gegaan.
Ik kan wel boekdelen schrijven, maar ik moet toch stoppen. Als jullie nog iets van mij willen weten laat het mij gerust weten, groet Sonja

Sonja Mouw, 19 januari 2004

Vergroot