index Ruud Jansen

De groene long van de Rivierenbuurt

Oh Amstelpark, wat was je weer mooi. Als een groene long voor de Rivierenbuurt en Buitenveldert niet meer weg te denken op de plaats waar vroeger volkstuinen en boerenbedrijven lagen.
Het was stil zaterdag in het wandelgedeelte. Een handjevol bezoekers en zelfs de hanen en kippetjes, die vroeger voor je uit liepen, ontbaken. Gevangen had ik in de krant gelezen. En weggevoerd naar een goed opvangadres. Dat moet je in deze buurt niet schrijven, dacht ik toen. Het deed me denken aan ….
Maar een mooi park. Wij vergaten het lawaai van het verkeer op de ringweg en de zilveren vogels hoog boven ons en wandelden een uurtje door dit stukje natuurgebied. Moet je ook doen. Niet te lang wachten als je de rododendronvallei nog wilt zien. De natuur wacht niet op ons. Nooit.

Ruud Jansen - 24 mei 2008
Email: