Ingezonden bijdrage van Max van der Glas

Terug naar de vorige pagina <<

 

index ingezonden

Max.C.van.der.Glas (1938-2016)
(Natanya IsraŽl)

index Max

Die "goeie ouwe tijd"

Vele ouderen onder ons slaken deze kreet meer dan eens.
"Die goeie ouwe tijd", was die eigenlijk wel zo goed ? Nu ik zelf zo'n beetje de leeftijd heb om deze kreet te mogen uiten, ben ik er eens wat dieper over gaan nadenken. Voordelen en nadelen afgewogen en uiteindelijk eens de balans opgemaakt of dit gezegde eigenlijk wel op gaat.
Ik zal, alvorens ik de conclusie van mijn overpeinzingen geef, u eerst eens wat in overweging willen geven.
We beginnen maar eens met het normale huiselijke leven van vroeger en nu. Het huiselijke leven van vroeger, vergeleken met het hedendaagse, was beter, punt uit !! Er heerste dicipline in bijna elk huishouden en iedereen wist wat zijn of haar taak was, men had respect voor de ouders/ouderen en luisterde naar hun raad. Tegenwoordig is dat ver te zoeken en denken de kinderen dat ze het beter weten dan wie dan ook, geen respect tonen naar wie dan ook en huiselijke gezelligheid is over het algemeen ver te zoeken.
En scholen? Ook daar is het al niet veel beter met de opleiding en gezag van leraren, zowel op de lagere als hogere scholen. Totaal geen respect voor leraren, andermans eigendommen en te veel geweld op de scholen.
De overheid ? Daar is het ook ver te zoeken voor wat betreft duidelijke richtlijnen. Als je iets te weten wilt komen, word je van de een naar de ander gestuurd, evenzo met telefonische inlichtingen, via diverse verbindingen kom je vaak weer bij het begin terug. 'n Duidelijk antwoord is meestal moeilijk te krijgen.
Vrije tijdsbesteding ? Die is beter geworden, alhoewel ik bij sommige sporten vaak een escalatie van geweld zie, bij supporters en helaas ook bij spelers in sommige sporten.
En wat betreffende, belastingen die steeds opnieuw uitgevonden worden, overheidsuitgaven, integratieproblemen, de steeds maar aanhoudende stroom van asielzoekers,
files op wegen, werkeloosheid, huizentekort, parkeerproblemen, enz, enz  . . . .
Oorzaken in overvloed !! Oplossingen te weinig of geen !!
Ook vroeger waren er problemen, natuurlijk, maar niet in die mate als wat ik nu heb opgenoemd.
Conclusie : VROEGER WAS HET ECHT BETER. (grijns)

Max.C.van.der.Glas.

omhoog

Terug naar de vorige pagina <<