Column Karel N.L. Grazell

Terug naar de vorige pagina <<
 

index columns

 

Omgekeerde discriminatie

Een tijdje geleden schreef ik over de ganzen die zoveel last hadden van de vliegtuigen. Nu lees ik in het nieuws hoe een soort Raad van wijze weters heeft beslist dat drie soorten ganzen met rust moeten worden gelaten, maar dat er n soort is die wl mag worden vergast. De nijlgansen. En wat is er zo wonderlijk aan die drie soorten die niet mogen vergast worden, zijn buitenlandse soorten allochtonen. die uit het zuiden komen van wellicht ook overzee. Terwijl de nijlganzen daarentegen Nederlands zijn, autochtonen. en wel aan het gas mogen. Zowat tegelijk lees ik dat een of meer voetbalclubs hun supporters aan banden willen leggen, zodat er geen vergassingsgeluiden worden gemaakt tijdens een wedstrijd met Ajax.
Wat die uitspraak van die Raad betreft over de ganzen: de minisietr zouy gaan peinzen over een noodwetje zodat/ie toch zn zin krijgt. A[lle ganzen moeten eraan. Totale vernietiging.
Midas Dekker heeft een andere oplossing voor het ganzenprobleem. Laat de boeren stoppen met ganzenvoedsel te telen en de ganzen blijven vanzelf weg.
Ik kies voor Midas. Ik zou trouwens niet graag via democrastische kanalen schuldig willen zijn tot het aanzetten van vergassing van honderdduizenden ganzen.

Karel N.L. Grazell - 24 december 2011
Amsterdams stadsdichter uit Zuid

 

 

Terug naar de vorige pagina <<