Feest Merwedeplein . . . .

FEEST OP HET MERWEDEPLEIN

Door Henk Visser

Op zondag 30 september was er weer een mooi feest op het mooie Merwedeplein. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Moondogs, een uitstekende band met prachtige 60/70 jaren muziek.
Karel Grazell, stadsdeeldichter, las voor uit eigen werk, onder meer over de Biesboschstraat; het koor "Zwaan kleef aan" zong uit volle borst en tevens was er een demonstratie van de tango.
Actrice Liz Nooyink liet zien hoe de tango gedanst dient te worden. Dat gebeurde op het asfalt van de Waalstraat.
Politie-buurtregisseur Edo Nijenhuis was met 2 secondanten aanwezig om de Waalstraat verkeersluw te houden. Ook de Chef van het politiebureau Rivierenbuurt was aanwezig. Uiteraard was Duco Adema er om het feest te openen en verder iedereen die de Rivierenbuurt een warm hart toedraagt. Ik heb nog wel gezocht naar Jos van de ZWW, maar kon hem niet vinden. Hij zal wel een goed excuss hebben gehad om niet te komen. (klopt helemaal, Henk, bedankt voor de honneurs, Jos)
Organisator Jimmink was zo druk als een klein baasje, maar dat ging hem niet slecht af. Alles liep op rolletjes. Kortom, een geslaagd feest, dat volgend jaar een vervolg krijgt en alleen maar groter en mooier zal worden.

Hieronder een fotoimpressie

foto Henk Visser