Ook van deze auteur zijn/is:

281 - Mispogologie en geschiedschrijving

Oudere (ex)zuiderlingen onder u weten dat ik in de jaren 2010 en 2011 veel over mijn familie vertelde.

Over mijn oma, die weliswaar van Nassau heette (haar vader zelfs Willem van Nassau) maar dat verschteerde door met een Smit te trouwen. Nog met een t ook, dus geen vakman Maar ja hij was melkboer.

Nee, dan mijn vader! Toen voor hem een beroepsverbod gold werd hij  tijdelijk fabrikant, sigarettenfabrikant !  Oudere lezers kunnen ook dat weten voor zover ze nog bij de les zijn, maar voor anderen  zie ik  het verzuim door de vingers licht ik het graag even toe,

Hij kocht een baaltje shagtabak (een lempeng zeiden wij later in de oost) een gecompliceerd apparaat van de firma Yohai met dozen bijbehorende papieren hulsjs met kartonnen mondstuk.  Tabak in het apparaat, apparaat ijn de huls,voorzichtig af laten glijden en daar lag een keurige sigaret waarvan alleen aan beide zijden een pluimpje tabak moest worden afgeknipt, dat natuurlijk hergebruikt werd.

Er kwamen natuurlijk afnemers over de vloer bij ons in de Jasonstraat
en omdat ook voor hun veelal volgens spelregels der bezetters geen
nuttige dagbesteding bestond bleven ze vaak even een sigaretje ter plekke oproken (dat was inclusief) en even praten over de laatste ontwikkelingen.

Onder hen was een mijnheer Br…. uit  de Watteaustraat. Deze mijnheer had er kennelijk behoefte aan zijn geestelijke vermogens ook zonder werkkring te trainen en sprak tegen mijn vader in letters
Het begon eenvoudig: g-d-d, goedendag. .
Daarna a..g.?  alles goed?  En zo groeide dat en het is verbazingwekkend hoe beiden daarin na verloop vajn tijd grote routine kregen.

Bij het vertrek:  g.d.d.  d.d.g.a.j.v.  werd nooit misverstaan
Goedendag, doe de groeten aan je vrouw.

Zo kun je ook spielereien op een hoog pijl brengen.

Ik heb een testje voor U:   d.d.d.d..g..v.d.

Beetje hulp: een dringend verzoek de der te sluiten.

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# Hans OkkerBen Okker 17-01-2014 09:58
ja neef, en echt gebeurd !
 
 
# RE: 281 - Mispogologie en geschiedschrijv ingHans Okker 16-01-2014 23:32
Een leuk stukje, Ome Ben!