Roman Paul Gellings: Verbrande schepen . . . .

Terug naar de vorige pagina <<

 

   

 

Paul Gellings: Verbrande schepen

roman

over vriendschap en andere ongemakken

Hoe vind je vrienden en bekenden uit je verleden terug?
Als een man in een ellendige situatie belandt, denkt hij aan zijn vroegere contacten. Via internet gaat hij op zoek naar deze mensen. Eén van hen blijkt volslagen onvindbaar te zijn En dat is nou juist degene die hij ook weer in het echt zou willen ontmoeten.

De speurtocht brengt de hoofdpersoon naar Marseille, naar een wereld van duistere figuren, zwijgzame schippers die elk vrachtje aannemen, zolang er maar betaald wordt. Stap voor stap ontrafelt de hoofdpersoon geheimen van vroeger en nu. Als dan uiteindelijk blijkt dat er slordig medisch handelen in het spel is, krijgt deze roman een wending die het geheel tot een uiterst enerverende leeservaring maakt.

Verbrande schepen is een intrigerende roman over de verschillende episodes in een mensenleven, met scherpe, soms humoristische analyses van verkeerde en minder verkeerde keuzes. Als altijd schildert Gellings met woorden, beeldend en trefzeker, en gooit daarbij humor en spanning volop in de strijd.

Paul Gellings (1953) is schrijver, dichter en vertaler. Vorig jaar verscheen van hem de lovend ontvangen roman De zomer van Icarus (nog leverbaar).
‘Gellings is sterk in het het schetsen van de atmosfeer van de stad. Zijn karakters zijn literair en psychologisch overtuigend.’ (Ted de Hoog in NIW)

ISBN 97890 5452 239 3 – NUR 301
Ca. 200 pagina’s, ingenaaid
12,5 x 20 cm
Prijs: € 17,90

BESTELLEN: Uitgeverij Passage - Paul Gellings: Verbrande schepen

Boekpresentatie vond plaats op 29 en 30 oktober 2011

  • in Zwolle: zaterdag 29 oktober aan boord van Cultuurschip Thor (in de Thorbeckegracht), met muziek van Rik Elings en tussendoor voordrachten uit het boek.
  • in Groningen: zondag 30 oktober op uitgeverij Passage, Boterdiep 117. Schrijver Marcel Möring sprak een inleidend woord en ging daarna met Paul in gesprek.

 
Paul Gellings leest voor uit Verbrande schepen. begeleiding Rik Elings

 

Terug naar de vorige pagina <<