Pagina van Hans Meijer

Share |

Inzender Hans Meijer:

Trams in de Rivierenbuurt

" Die site over de Rivierenbuurt is erg goed. Ik heb wel een band met die buurt. Mijn oom Henk Butôt, een broer van mijn moeder, had een slagerij in de Rijnstraat op drie huizen van de hoek Uiterwaardenstraat van vlak na de oorlog tot in de 70-er jaren.

Toen ik nog klein was kwam ik daar vaak op zaterdagmiddag als ik vrij was van school om de "etalage op te maken". Mijn ouders zijn daar naar toe verhuisd in de 70-er jaren, Kinderdijkstraat. Mijn ouders zijn al lang geleden overleden maar ik kom nog wel eens met mijn vrouw bij de ex buurvrouw van mijn ouders. Die, inmiddels in de tachtig, woont nog steeds in de Kinderdijkstraat. En tegenwoordig kom ik daar nog steeds om foto's van lijn 4, 12 en 25 te maken.

Ik ben meteen aan de slag gegaan, even tijd vrij gemaakt, en in mijn tramfoto-verzameling gezocht en wat aardige plaatjes gevonden. Er staan uiteraard trams op maar dat mag de pret niet drukken.
Ik geef je hieronder de gegevens van de foto's, waar en wanneer genomen. Ik heb ze uiteraard niet zelf gefotografeerd dus als ze op de site geplaatst worden kan er bijgezet worden dat ze uit de verzameling van Hans Meijer zijn. Ik heb geen idee of ze van de fotograaf gepubliceerd mogen worden en soms weet ik niet eens welke fotograaf ze heeft genomen.

Foto's:

Amstellaan - 1931;