Ingezonden bijdrage van Emmy Schrempft

Pagina van Bouke Haspels

Lekstraat 1968

Geachte redactie,

Hierbij wat foto's van de Gaaspstraat in de Rivierenbuurt. Ze zijn door mijn broer Bram genomen vanaf het dak boven de Lekstraat 18, ik denk rond 1968.
Ik ben in 1960 geboren in de Lekstraat op nummer 18, 3 hoog. Tot oktober 1970 hebben we daar gewoond, daarna verhuisd naar Friesland.

Mijn vader is jarenlang voorzitter geweest van de speeltuin in de Gaaspstraat.
Enige tijd geleden reed ik weer eens door de buurt. Ontzettend jammer dat de katholieke kerk, hoek Rijnstraat/Lekstraat is gesloopt. Dat vond ik toch altijd wel een gezichtsbepalend monument in de straat.

Ik herinner me ook nog een vervelend brandongeval op het bouwterrein van de toen afgebroken kartonfabriek in de Trompenburgstraat waarbij enkele jongens ernstige brandwonden opliepen (volgens mij o.a. Remco Leben van het koffiehuis hoek Lekstraat/Gaaspstraat).

Verder zomers natuurlijk naar het Mirandabad en bij de Autorai naar binnen glippen met Peter Post die ik kende van de Professor Gunninkschool. Rob Tromp was (en is) een best vriendje, ook van die school.

Mijn opa Bram Haspels was 1 van de 18 uit het gedicht van Jan Campert. Hij is in de oorlog door de duitsers doodgeschoten als een van de initiatiefnemers van de februaristaking.

Bouke Haspels
Aldeboarn.

E-mail: bouke@onthejob.nl

Deze digitale gedenksteen is voor het gezin van Tijn dat in mijn ouderlijk huis woonde. Lekstraat 18/3

Jakob van Tijn