Ingezonden bijdrage van Jos Petersen

Pagina van Jos Petersen

Weer helemaal thuis

Bij deze zal ik mij even voorstellen:
Mijn naam is Jos Petersen.
Ik ben in 1944 in de rivierenbuurt in de Deurloostraat geboren en heb op de Dongeschool in de Dintelstraat gezeten. In 1954 verhuisden mijn ouders naar Apeldoorn. Wel even wat anders dan Amsterdam! Na de middelbare school ben ik op een laboratorium gaan werken en heb daarnaast een analistenopleiding gedaan. In mijn huidige woonplaats Zutphen ben ik heel wat jaren werkzaam geweest op het laboratorium van de keuringsdienst van waren. In 2004 mocht ik wegens een nieuwe reorganisatie deze dienst verlaten.
In 2006 ben ik enkele keren naar mijn oude bekende buurt gegaan en heb daar gefotografeerd. Ik voelde mij er weer helemaal thuis. Uit het fotomateriaal is een serie foto’s in zwart/wit geselecteerd.

Voor eventuele reacties: jospetersen@planet.nl

Zie ook mijn fotobijdrage aan Rondje Rivierenbuurt >>